Syftningsfel …

Igår blev det verkligen det. En bild på kronärtskockan jag åt dagen innan istället för strömmingen. Ja, den har jag fortfarande ingen bild på – men har ätit idag igen, fortfarande så fantastiskt gott. Tur att man inte är i barnafödande ålder – då ska man akta sig. Det ska säkert vi andra också, men …

Hur ironiskt kan det bli. Jag har ägnat dagen åt att lyssna igenom en stor del av mina afrikanska skivor för att plocka ut några ”typiskt” afrikanska låtar – så som jag vill att det ska låta. Så mycket dålig musik det är på dessa plattor. Man hör en bra låt, köper plattan och resten orkar man inte lyssna på. Så sätter jag på TV:n, programmet Gokväll börjar och där är ett inslag med precis den typ av musik jag vill ha. Triple & Touch, som har uppträtt i Afrika under några år med en musikgala som spelar in pengar till skolor, var där med en afrikansk kör och de sjöng den typ av musik som jag letar efter.

Förr köpte man en CD, ja, för riktigt länge sedan – jag var med på den tiden –köpte man pressade plattor, LP. Lagom till att jag blev tonåring så gick tekniken framåt och man kunde köpa singlar. Dvs en låt på framsidan och en på baksidan. Dessa plattor var inte större än assietter, till skillnad från LP, som var som mattallrikar. Dessutom började singlarna säljas i färgglad plast.

Vad jag vill säga med detta är att när jag köpte mina LP eller singlar,  kunde jag spela av de låtar jag ville på ett magnetband/tape. Jag slapp lyssna på ”baksideslåtar”, plockade russinen ur kakan.

Så kom datorerna och CD plattorna. Man köpte sin -CD, kopierade in de låtar man ville i datorn och slapp ”baksideslåtarna”. Idag försökte jag göra just detta, spela in mina bra låtar i datorn och strunta i de andra. Tror ni det gick …?

Näe, nu ska man rippa. Jag slog på nätet och försökte förstå vad det betyder och hur man gör. Följde instruktionerna, men alternativet Rippa finns inte i min senaste version av dator.

Satte mig vid min gamla dator med Windows 7, det gick jättebra. Jag rippade 4 låtar. Fick klartecken att nu var det rippat och klart, – undrar vart de tog vägen. Jag har inte hittat dem, får se om jag lyckas få fatt i dem imorgon.

Isen försvinner snart …

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *