Deckarkväll …

Det är verkligen en underbar tid nu i Sverige. Ljuset, det är inte bara att dagarna blir längre – det är något visst med själva ljuset, Det är så ljust … 😉 Glittret från vattnet och resterna av isen. Den är nu ojämn med pölar och det glittrar och blänker. En dag var det hårda vindar och det öppna vattnet var mörkgrått med vitgäss. Iskanten var alldeles frasig av vit, sönderslagen is. Kanten kom närmare och närmare stranden för varje timme.

Emellanåt har det varit alldeles spegelblankt, vilket det har varit idag. Hade velat ta en långpromenad, men mitt onda knä håller mig tillbaka. Det har nu fått vila några dagar och om några dagar är det dag att testa en liten promenad.

Jag har tillbringat dagen ute på balkongen och bara njutit av den sköna värmen. Måste dra för jalusierna en bit idag och fälla upp parasollen – det är underbart att kunna sitta i en kortärmad klänning och barfota. Precis som i Kapstaden, med den skillnaden att där är det inte inglasat – vilket är förutsättningen här för att kunna sitta så lättklädd.

Söndag, lika med deckardag. Det var jättemysigt i höstas, innan jag åkte ner till CT, att sätta sig framför TV, tända ljus och med ett glas rött vin. Det är fortfarande mysigt, men jag är inte med från början. Sitter hellre kvar på balkongen lite längre i solnedgången än går in och sätter mig framför Tv:n.  Det dröjer dessutom många timmar innan det är dags att tända ljus.

Det är åttan som kör deckarkväll – det krockar med Poirot på sjuan, så honom får jag banda. Är nog den sista entusiasten som håller på med sådant – måste väl skaffa en smart TV och fixa på annat sätt – som alla pratar om – men som jag inte begriper mig på. Det fungerar så bra så här, vilket innebär att det är ingen brådska med den nya tekniken …

Hösten står fortfarande kvar, men våren har kommit …
Den första lilla båten med två som fiskar – ser ni den? Nu är det på gång …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *