På andra sidan …

img_2968.jpg

Vaknade tidigt imorse och hade några idéer om vad jag skulle säga på lördagens möte, så jag skyndade mig upp och skrev ner. Nu vet jag inte om jag var tillräckligt vaken för att hitta var jag sparade det … Klockan var bara halv sju. Solen hade inte ens kommit över berget, även om den sken för fullt på de som bor på andra sidan.

Det blev en sådan där härlig morgon som jag drömmer om – jag är vaken tidigt och sitter på balkongen medan det fortfarande är tyst från trafiken och fåglarna (inte många) sjunger – inte lika vackert som i Sverige – men de kvittrar och det hörs.

Sedan tog plikterna över i några timmar innan vi satte oss i bilen och drog iväg mot Simons Town. Den ligger på andra sidan halvön som Kapstaden ligger på – det är en hög bergskedja som skiljer sidorna åt. På andra sidan ligger False BAy och det är så vacker att åka över bergen och sedan längs vattnet. Vi fikade i Simonstown och sedan fortsatte vi mot Kalk Bay, där vi åt lunch på en helt otrolig restaurang, som utpekades för oss förra året. En kubansk med härliga rätter på matsedeln. Jag åt strimlad oxfilé med chokladsås. Kaffet efteråt var mycket kaffesmakande och miljön bara så fanstastisk.

Färden bar av hemmåt och för mig blev det till att fortsätta förberedelserna inför årsmötet och sedan avslutades kvällen med ett telefonmöte med sweor i ”vår region”. Ganska fantastiskt att vi sitter i olika länder och pratar i telefonen med varandra. Jag är den enda på den afrikanska kontinenten, de andra sitter i olika länder i Europa. Mallorca, olika städer i Spanien, Holland, Göteborg, Oslo, London, Irland m.fl. Och det blir faktiskt inget kackel. Vet inte om jag törs tala om det, men jag lägger pussel under tiden. Jag lyssnar bättre då och det går åt mindre papper – annars skulle jag hinna kladda ner ett block under den tid det tar. Ikväll blev det ca 1½ timme.

Maken har ärvt min förkylning och är däckad, han var inte så pigg idag heller, det var första gången som han ville flytta in då vi satt ute på verandan på lunchrestaurangen. Själv känner jag mig pigg, kanske är det Schweden bitter som är lösningen …

Soppan fanns inte på menyn …
img_2971.jpgimg_2970.jpg

Ett krigsfartyg av något slag – utan fönster, bogseras mot Simonstown som är en flottbas …
img_2965.jpg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *