Vilken upplevelse …

Idag har det regnat hela dagen. Det var faktiskt mysigt att sitta inne med tända värmeljus och läsa en bok med en pläd över axlarna.

Vi hade bestställt biljetter till Art Scape, en av teatrarna här i CT. Den firar 10 år och de skulle ha en engångsshow ikväll. Vi bestämde oss för att äta ute på väg till teatern. Det regnade när vi gick, men vi valde en restaurang i kvarteret bredvid och det är tak nästan hela vägen dit. Vi åt en jättegod middag, med rikt tilltagna portioner, och rullade ut i taxin som körde oss till teatern.

Där drog den mest fantastiska show igång. Helt otrolig – det är svårt att med ord beskriva det som pågick på scenen. Det var musik, balett, trapetskonsnärerer och damer som hängde i draperier. Dessa damer snurrande in sig på ett sinnrikt sätt och släppte taget och rasade rakt ner till de bara hängde i fötterna strax ovanför golvet. Mycket av allt detta skedde samtidigt och musiken var en blandning av afrikanskt, Svansjön, Fantomen på operan och afrikansk igen. Själv är jag inte förtjust i trapetsnummer, men detta var helt annorlunda, har aldrig sett något liknande.

Sydafrikansk publik är helt underbar, de verkligen deltar i föreställningen med tillrop och applåder. När en manlig solist hade sjungit färdigt sitt nummer ur Fantomen på Operan och sista tonen klingat ut så skriker en dam i publiken bara rakt ut. ”Wow …” innan applåderna drar igång. När det var typisk ”afrikansk” dans så deltar en del av de svarta damerna i publiken med de typiska ”tjutande” ljud som de brukar använda då de deltar. Ja, en härlig stämning är det att gå på föreställningar här i SA.

I finalnumret så var det körer, dansare, sångare och en tjej i hänggunga/rep som hängde ovanför huvudet på alla och gjorde helt halsbrytande ”piruetter” där hon ”släppte” taget och kastade sig ut mot pubiken och det var bara fötterna som höll henne kvar … Ja, det går inte att beskriva. Allt detta till medryckande afrikansk musik. Vi var helt omtumlade då vi tumlade ut på gatan tillsammans med de andra i publiken. Och denna helt fantastiska och underbara show visar de bara en gång, vilken upplevelse och vilken tur att vi såg annonsen …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *