Amaryllisbrist …

Fantastisk färg och storlek, men inget skaft ...
Fantastisk färg och storlek, men inget skaft ...

Är det månne gubbarna i Köpenhamn som inte får ordning på det här med klimatet, eller kan det bero på annat. Ena dagen över 30 grader, nästa mulet, regn och runt 20. Man vet ju varken ut eller in.

Mitt i allt detta skall jag försöka frammana lite julstämning. Julgranen står där, men jag kan ju inte sitta och titta på den hela dagarna. Idag försökte jag få tag i amaryllis, det verkar inte finnas några i år. Jo, en hittade vi för några veckor sedan. De står nu i blom med sin andra stängel, ja, stängel och stängel – den blommar direkt ur löken och det är bara två klockor.

Förr om åren har vi kunnat gödsla med amaryllis, vilken vi nästan gjorde också. Och varje gång vi åkte hem så sparade vi lökarna i en blomlåda som ställdes på diskbänken i köket och när vi kom tillbaka så blommade de så snällt. Men eftersom det har funnits så många att köpa, så slängde vi lökarna förra gången vi åkte hem …

Nu har jag beställt – men det är osäkert om jag kan få en som blommar till jul, men kanske en som blommar till nyår.

Annars har jag ägnat dagen åt datorn – jag har letat stickbeskrivningar på nätet – tänkte ha en stickning i jul framför alla de filmer som jag skall skämma bort mig med. Men vi måste nog först fixa en ny TV, den gamla är så liten och jag ser så dåligt så jag sitter precis framför den och framåtlutad för att kunna se något överhuvud taget. Inte lätt att kombinera med en stickning.

Det fanns gott om beskrivningar på nätet, några riktigt bra – så nu har jag ytterligare ett problem – jag måste välja …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *