I virknålens våld …

Ingen kunde tro att detta var så roligt ...

I morse vaknade jag först,  av mig själv. Gjorde en kopp te och satte mig i sängen med ett korsord. Efter en halvtimme hörde jag att barnen var vakna och en stund senare kikade ett litet huvud in genom dörren. Sedan var dagen igång. De var duktiga och fixade sin egen frukost, åt den och sedan spelade de schack i mitt rum och jag kunde fortsätta med korsord. Mamma o pappa fick en liten sovmorgon – det kan de behöva.

Dagen drog igång och det var basket för lillebror, men dotterdottern o jag gick till shoppingmallet och tittade på djur i djuraffären. Vi tittade också på fiskar – hon har önskat sig ett husdjur och har fått ett löfte om att hon ska få skaffa ett akvarium (samma som för hennes mamma i samma ålder … 🙂  Vi kikade på alla fiskar och pratade om vilka som passar tillsammans. De tilltänkta fiskarna har redan blivit döpta, efter den färg de ska ha, men nu insåg hon att man kanske inte kan ha bara en av varje färg. Lite synd, för de har fått så fina namn – hon får hitta på fler. Det blir väl ett problem med att veta vem som är vem i ett stim. Då får man göra som systerdottern för många år sedan när hon var på vår brygga och metade abborrar med sin jämnåriga kusin. De fick upp dem och lade dem i en hink – döpte dem och släppte i dem igen. Jag frågade hur de kunde veta att inte samma fisk kom upp flera gånger. Inga problem svarade systerdottern – vi bryter av en bit på en ryggfena innan vi släpper i dem igen … Hon är vuxen idag och tycker att hon var förfärlig när jag berättade för henne hur de gjorde. Hennes kusin, som var med på bryggan, och som inte ville leka med tjejer, svarade då man påpekade att du leker ju med Linn. ”Är hon en tjej …?”

Dotterdottern o jag gick också in i en hobbyaffär, vi skulle komplettera till hennes vävram – hon håller på att väva en väska till mig, som snart är klar. Vi hittade inget, men köpte ett nystan med bomullsgarn och en virknål – det var tydligen jätteroligt för hon har nu lärt sig virka med rekordfart. Hon tyckte inte att det var tid att sova – ville helst virka hela natten. Vi får se vad det blir av det hela i morgon …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *