Plus trettio – julmat – ingen bra kombination …

Det är varmt … Visst, vi är här för att vi inte tycker om vinterkyla, men det behöver inte vara 33 grader varmt heller.

På agendan ligger att vi ska göra köttbullarna idag. Det blev bestämt att vi skulle promenera till en butik som ligger 1½-2 km från oss. Där säljer man fläskfärs. Köttfärsen här är sådan att köttbullarna blir så torra med bara nötfärs. Visst vi kan få det i butiken tvärs över gatan om vi ber dem mala ner det, men vi behöver också motionen. Det blev en långsam promenad, med ett stop på mitten för vatten, is och kaffe.

I butiken frågade jag än en gång om det saffran som jag beställde för en vecka sedan. Det var tydligen föreståndaren jag talade med. Han berättade att det var en person till som frågat. Jag upplyste inte om att det antagligen var maken … Föreståndaren hade inte förstått att det var någon, dvs. jag, som beställt saffranet veckan innan, men nu skulle han verkligen beställa och på torsdag skulle jag nog kunna hämta det… Vad gör man. I mitt fall mailade jag redan i förra veckan till Sverige, kände på mig att det inte skulle fungera. En dam skulle komma ner hit i lördags och jag hade tur, hon hade tid att köpa saffran innan hon åkte hit. Nu har jag mitt saffran och kan göra mitt saffransbröd. Lussekatter blev det inga i år.

De var ju meningen att det skulle bli rödkål och köttbullar i kväll, men det blev bara rödkål. Med en grundtemperatur i köket på 29 grader och ytterligare värme från ugnen, jag gör alltid rödkål i ugnen, så kändes det inte bra att börja med köttfärs. Det får bli i morgon. Istället blev det några ljuvliga timmar på balkongen.

Maken, familjens linslus, 🙂 var så besviken att jag glömt lägga in en bild på honom – han visste ju att jag tagit den …
Med på bilden är några andra svenska vänner …

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *